๐—˜๐—บ๐—ผ๐—ท๐—ถ ๐Ÿ™„๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜…๐Ÿ˜

Hey guys!

Dekat Facebook atau mana-mana platform mesti ada emoji kan? Orang kata, kalau text tanpa emoji macam tak best pulak. Tak meriah sebab macam takde ๐˜ฆ๐˜น๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ dalam perbualan ๐Ÿ™„
Bagi aku-lah, nak cakap sesuatu atau luahkan sesuatu, mesti nak kena tunjuk ekspresi yang sesuai. Barulah nampak macam tengah berborak face to face walaupun pada hakikatnya tak, kan? ๐Ÿ˜
Aku sure, setiap emoji yang ada untuk lain-lain orang mesti berbeza korang punya tafsiran? ๐Ÿค”
So dekat sini, aku nak tahu jugaklah apa tafsiran korang untuk emojiยฒ kat bawah ni. Aku siap sertakan tafsiran aku, bagi setiap emoji & nak tengok sama ke tak sama kita punya tafsiran ๐Ÿ˜‚
Bahaya tau, kalau kita tafsir lain orang tafsir lain. Boleh bikin salah paham ๐Ÿ˜‚
Jom ar kita survey, tengok tafsiran memasingโœŒ๏ธ
๐Ÿ™„ = ๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ผ๐˜†๐—ถ๐—ป๐—ด๐Ÿ˜ = ๐ฒ๐ž๐ค๐ž? (๐ซ๐š๐ ๐ฎ-๐ซ๐š๐ ๐ฎ, ๐ง๐š๐ค ๐ฉ๐ž๐ซ๐œ๐š๐ฒ๐š ๐ค๐ž ๐ญ๐š๐ค๐ง๐š๐ค)๐Ÿ˜‚ = ๐ฌ๐จ๐ซ๐ซ๐ฒ ๐ญ๐ž๐ซ๐ฌ๐š๐ฅ๐š๐ก ๐ฌ๐ž๐›๐ฎ๐ญ๐Ÿคฃ = ๐—ธ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐˜„๐—ฎ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ธ-๐—ฏ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ธ๐Ÿ˜ญ = ๐—ป๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ถ๐—น๐—ฎ-๐—ด๐—ถ๐—น๐—ฎ๐Ÿฅบ = ๐ฌ๐ž๐๐ข๐ก ๐ ๐ข๐ฅ๐š-๐ ๐ข๐ฅ๐š๐Ÿ˜ฌ = ๐จ๐ฉ๐ฌ ๐ฌ๐จ๐ซ๐ซ๐ฒ๐Ÿ˜‰ = ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐˜†๐—ถ๐˜ ๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐Ÿ‘€ = ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ถ๐Ÿ˜… = ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐Ÿค— = peluk๐Ÿคค = ๐™ฉ๐™š๐™ง๐™ก๐™ž๐™ช๐™ง๐Ÿ‘Œ = ๐Š
Setakat ni, emoji ni jela yang biasa aku guna kalau dalam chat. Cuba tengok tafsiran kita sama ke atau berbeza? ๐Ÿ˜Š
ร—ฬทkฬทbฬทyฬทeฬท ๐Ÿคฃ
Adios,ASTraveller.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *