Halu guys ๐Ÿ˜ฌ

Bulan Ogos lepas, aku bercamping di Timah Tasoh, Perlis selama 2H1M. Campsite terletak di Santuari Ikan Air Tawar Timah Tasoh.ย 

Actually, tasik Timah Tasoh ni besar. So port dia banyak. So kalau korang nak datang sini, korang just Google Maps Dataran Santuari Ikan Air Tawar Timah Tasoh.ย 

Timah Tasoh Campsite di Dataran Santuari Ikan Air Tawar Timah Tasoh

โœ…๐“๐š๐ฉ๐š๐ค ๐Š๐ก๐ž๐ฆ๐š๐ก

๐Ÿ‘‰ Nak bercamping dekat sini, korang just boleh walk-in saja..Tak boleh booking via WhatsApp dsb.

โœ…๐‡๐š๐ซ๐ ๐š ๐“๐š๐ฉ๐š๐ค

๐Ÿ‘‰ RM5/seorang semalam

๐Ÿ‘‰ RM10/kereta kalau nak parking kereta dalam campsite

โœ…๐Š๐ž๐ฆ๐ฎ๐๐š๐ก๐š๐ง

๐Ÿ‘‰ Surau

๐Ÿ‘‰ Toilet + Shower

๐Ÿ‘‰ Plug Point [Banyak dah rosak, tapi nanti penjaga campsite akan bagi extension plug point untuk tarik sampai ke khemah. Penggunaan terhad, dari 6.30ptg sampai jam 5pg saja. Waktu siang, dorg akan cut-off. So belah malam tu, pandaiยฒlah korang nak caj semua benda

๐Ÿ‘‰ Tempat nak BBQ ada

๐Ÿ‘‰ Paip air ada disekitar campsite tapi sinki takda

๐Ÿ‘‰ Lampu banyak. So nak bawak lampu sikit pun takda masalahย 

๐Ÿ‘‰ Kerusi + meja (batu) ada disekitar campsite

๐Ÿ‘‰ Tong sampah banyak. So takda masalah kalau nak buang sampah.

๐Ÿ‘‰ Gerai. Belah siang saja, sampai jam 6ptg+

๐Ÿ‘‰ Sewa khemah [Yang takda khemah, korang boleh sewa]

โœ…๐€๐ค๐ญ๐ข๐ฏ๐ข๐ญ๐ข ๐‹๐š๐ข๐ง

๐Ÿ‘‰ Berkayak

๐Ÿ‘‰ Naik bot

๐Ÿ‘‰ Memancing di sebelah campsite boleh kot sebab aku nampak ada yang memancing dekat tepi tasik area campsite. Tepi tasik dekat area kaunter, dilarang memancing guys ๐Ÿ˜‚

Overall memang santai bercamping dekat sini. Berangin macam dekat tepi pantai. Persekitaran bersih dan terjaga. So nak datang sini, korang just ๐—š๐—ผ๐—ผ๐—ด๐—น๐—ฒ ๐— ๐—ฎ๐—ฝ๐˜€ je ๐‘ซ๐’‚๐’•๐’‚๐’“๐’‚๐’ ๐‘บ๐’‚๐’๐’•๐’–๐’‚๐’“๐’Š ๐‘ฐ๐’Œ๐’‚๐’ ๐‘จ๐’Š๐’“ ๐‘ป๐’‚๐’˜๐’‚๐’“ ๐‘ป๐’Š๐’Ž๐’‚๐’‰ ๐‘ป๐’‚๐’”๐’๐’‰. InshaAllah gerenti sampai. Korang just boleh walk-in saja, tak boleh booking tapak. Siapa cepat dia dapat ๐Ÿ˜ฌ

Korang nak tahu, tapak khemah dah full ke belum? Haa, boleh aja ๐—ช๐—ต๐—ฎ๐˜๐˜€๐—”๐—ฝ๐—ฝ / ๐—–๐—ฎ๐—น๐—น: ๐Ÿฌ๐Ÿญ๐Ÿญ-๐Ÿฑ๐Ÿณ๐Ÿฒ๐Ÿฌ๐Ÿฌ๐Ÿณ๐Ÿฌ๐Ÿฎ (๐—˜๐—ป๐—ฐ๐—ถ๐—ธ ๐—”๐˜‡๐—ต๐—ฎ๐—ฟ)

Untuk lebih menarik, korang boleh tengok video dibawah

Okay guys, tu jer nak share ๐Ÿ˜€

Adios,

ASTraveller

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *