Cara Nak Tukar Kad Maybank Secara Online

Guys, manaยฒ kad Maybank yang dah nak expired tu. Korang dah boleh start apply Replacement Card dekat website mb2u.ย 

Kalau tengok pada notification di Maybank, lepas apply secara online dorang akan proses dalam masa 9 hari. So pandaiยฒlah nak bajet masa.

ehem ๐Ÿ˜

Cara nak apply simple je

โœ… Buka website Maybank2u (browser)

โœ… Login

โœ… Klik User & Klik Settings

โœ… Lepas tu klik Cards

Dibahagian Manage Debit Cards

โœ… Pilih Debit Card – Replace, Renew, Activate & Block

โœ… Lepas tu klik “3 dots” (Card Details)

โœ… Pilih Replace/Renew Card

โœ… Lepas tu pilih kad

โœ… Update alamat terbaru

โœ… Submit

Lepas tu kena request Secure Verification.

โœ… Buka aps Maybank2u

โœ… Pergi ke SECURE2U

โœ… Klik Approve

Bila dah berjaya, buka balik website Maybank2u (browser). Nanti kita akan diberitahu, Maybank dah terima request tukar kad & kad kita akan diproses dalam masa 9 hari.

Selesai

Bole tengok YT untuk lebih jelas

Kbye, tu je nak share ๐Ÿ™„

Adios,

ASTraveller

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *