Posted inBlog

Buat Animasi Banner Tanpa Software

Terbaca satu blog dari indo, rupanya ada website yang membolehkan kita buat banner animasi tanpa software. Berikut adalah website yang disenaraikan; Tapi aku belum try lagi dan tak tahu hasilnya macamne. Info lanjut, korang boleh explore sendiri! ๐Ÿ˜€ Selamat mencuba! ๐Ÿ˜‰ Kalau berjaya, jangan lupa komen sini kat aku! ๐Ÿ˜ก Sekian!Aku Seorang Traveler

Posted inBlog

Rainbow Flag!

Hi! Cantik kan Rainbow color ni. Warna-warni, sangat cantik! Tapi cuba korang search “Rainbow Flag” dekat Google Search, tengok apa yang keluar? ๐Ÿ˜€ Uit, ada maksud tau! Kalau kita ubah profile picture di Facebook atau mana-mana laman sosial jadi color rainbow, bermakna kita sokong LGBT! Tau apa itu LGBT? Ini petikan dari en Wikipedia; Theย rainbow […]

Posted inBlog

Nak Tambah Button Like Di Setiap Post

Assalam, Selamat pagi dan salam 14 Ramadhan. ๐Ÿ™‚ Entri kalo ni, aku nak kongsi pasal “Nak Tambah Button Like Facebook”ย di setiap posting korang di blog. Jenuh jugakla aku cari, asyik tak jadi je. Last-last jumpa satu blog ni, memang cara dia explain jelas dan mudah paham. Then, bila aku dah dapat, dan paham. Aku pulak […]

Posted inBlog

How Old . NET

Hahhaa. Nampaknyer aku lebih nampak muda dari bff aku! Korang boleh try aplikasi ni, dekat sini; www.how-old.net Aku akan tulis apa yang aku rasa, apa yang aku lihat dan apa yang aku dengar,ยฉAkuSeorangTraveler