Vornet ๐‚๐จ๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐ž

Vornet ๐‚๐จ๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐ž

Guys, korang pernah try tak kopi dari Vornet? Dulu dorang ni buka gerai dekat Seksyen 30, Shah Alam tau. Masa PKP melanda dulu, memang dorang ada buka gerai dekat tepi jalan je. Orang kata, boleh take away jelah masa tu.

Kopi padu guys ๐Ÿ”ฅ Memang aku daa banyakali try.ย 

Tapi sayang, sekarang dorang dah tak buka gerai dekat Seksyen 30, Shah Alam dah. Dorang dah berpindah jauh ke Sabah pulak. ๐Ÿ˜…ย 

Jauh gilak. ๐Ÿ˜ด๐Ÿ˜ด

Owner kata, try grow bisnes kopi dekat kampung halaman pulak ๐Ÿ˜† So, pada semua regular customer Vornet, korang dah tak dapatla nak merasa kopi dari gerai hipster ni. Sob sob ๐Ÿฅบ

Sekarang dorang dah buka cafe kecil, area Tamparuli, Sabah. ๐Ÿ”ฅ

Jauh weh. Aku nak singgah pun dah payah. Tahun bila agaknya dapat merasa lagi. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

So, pada peminat kopi yang stay area berdekatan dengan Tamparuli, Sabah. Korang boleh la try pulak kopi dari dorang ni. Sangatยฒlah sedap. Try sekali, sure nak lagi weh.

๐‘บ๐’†๐’“๐’Š๐’–๐’”!

Dengarยฒ, sekarang dorang bukan ada jual kopi saja. Menu makan-makan macam ๐’˜๐’“๐’‚๐’‘ ๐’…๐’‚๐’ˆ๐’Š๐’๐’ˆ ๐’‚๐’•๐’‚๐’– ๐’‚๐’š๐’‚๐’Ž ada juga dijual. Yang ni, ๐ฆ๐ž๐ง๐ฎ ๐ฉ๐š๐ฅ๐ข๐ง๐  ๐ก๐จ๐ญ setakat ni dekat Vornet. Wajib try.

Yang lain, korang boleh arr usha-usha datang cafe dorang ni.ย 

๐–๐š๐ค๐ญ๐ฎ ๐จ๐ฉ๐ž๐ซ๐š๐ฌ๐ข:

๐’๐ž๐ฅ๐š๐ฌ๐š ~ ๐€๐ก๐š๐: ๐Ÿ๐ŸŽ๐ฉ๐  – ๐Ÿ๐ŸŽ๐ฆ๐ฅ๐ฆ

๐ˆ๐ฌ๐ง๐ข๐ง: ๐“๐ฎ๐ญ๐ฎ๐ฉ

Kadangยฒ siap ada live karaoke dekat cafe. Layan gaklaaa kan ehemm. Kalau nak lepak, aku suggest time petang atau malam..Berangin je dekat area cafe sambil pekena kopi padu sambil layan lagu-lagu tenang ribut jiwa โค๏ธ

Nak datang?

Macam biasalah, korang just Google Map je “๐•๐จ๐ซ๐ง๐ž๐ญ ๐‚๐จ๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐ž ๐“๐ž๐ฅ๐ข๐›๐จ๐ง๐ ” inshaAllah sure sampai โœŒ๏ธ

Okay arr, tu je nak share!

Adios,

ASTraveller

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *